• facebook
  • tiktok (2)
  • linkedin

Chengdu Yiwei New Energy Automobile Co., Ltd.

nybanner

Le Fa'aleleia o Ta'avale Lafoa'i Tumama: Mai Manu-Toso i le Fa'aeletisi atoa-1

O ta'avale lapisi o ta'avale tumama e mana'omia mo felauaiga otaota i le taulaga fa'aonaponei. Mai le amataga o taavale lapisi e tosoina e manu i aso nei i le eletise atoa, atamai, ma faʻamatalaga-faʻasalalau lapisi loli, o le a le faagasologa o le atinaʻe?

O le amataga o taavale lapisi na amata mai i Europa i le 1920s ma le 1930s. O taʻavale lapisi muamua sa i ai se taavale toso solofanua ma se pusa, faʻalagolago atoa i le malosi o tagata ma manu.

Le Fa'aleleia o Ta'avale Lafoa'i Mai Manu-Toso i le Fa'aeletisi atoa-1

I le 1920s Europa, faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o taavale, o loli lapisi masani na faasolosolo malie lava ona suia i taʻavale lapisi sili atu ona maualuga. Ae ui i lea, o le mamanu matala na mafai ai ona sosolo le manogi leaga mai le lapisi i le siʻosiʻomaga o loʻo siomia ai, na le mafai ai ona pulea lelei le pefu, ma tosina mai ai meaola faalafua e pei o isumu ma namu.

Le Fa'aleleia o Ta'avale Lafoa'i Lafoa'i Mai Manu-Toso ile Eletise atoa2

Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻalauiloaina o le siosiomaga ma le alualu i luma o tekinolosi, na vaʻaia ai e Europa le faʻatupulaia o taʻavale lapisi ufiufi, lea e faʻaalia ai se atigipusa vai ma se masini e siiina. E ui lava i nei faʻaleleia, o le utaina o lapisi sa galue malosi, e manaʻomia ai tagata taʻitoʻatasi e siiina talone i luga o tauau.

Le Fa'aleleia o Ta'avale Lafoa'i Lafoa'i Mai Manu-Toso i le Fa'aeletisi Atoa3

Mulimuli ane, na fatuina e Siamani se manatu fou o loli lapisi. O nei ta'avale na aofia ai se mea fa'apipi'i pei o se fa'afefiloi sima. O lenei masini na mafai ai ona tuʻimomomo mea tetele, e pei o televise poʻo meafale, ma faʻapipiʻi i luma o le koneteina.

Le Fa'aleleia o Ta'avale Lafoa'i Tumama Mai Manu-Toso i le Fa'aeletisi atoatoa4

Na sosoo ai ma le ta'avale lapisi pito i tua na fausia i le 1938, lea na tu'ufa'atasia ai le lelei o ta'avale lapisi fa'alu i fafo ma fa'ato'aga vai e fa'asolo ai le fata lapisi. O lenei mamanu na faʻaleleia atili ai le gafatia faʻapipiʻi o le loli, faʻateleina lona gafatia.

Le Fa'aleleia o Ta'avale Lafoa'i Tumama Mai Manu-Toso i le Fa'aeletisi atoatoa5

I lena taimi, o le isi mamanu lauiloa o le loli lapisi i autafa. O lo'o fa'aalia ai se vaega e aoina ai lapisi u'amea umi, lea e lafo ai lapisi i totonu o se avanoa i le itu o le atigipusa. Ona tulei atu lea e se pa'u eletise po'o se mea fa'apipi'i le lapisi i tua o le koneteina. Ae ui i lea, o lenei ituaiga o loli sa le talafeagai mo le taulimaina o mea tetele.

Le Fa'aleleia o Ta'avale Lafoa'i Tumama Mai Manu-Toso i le Fa'aeletisi atoa-16

I le ogatotonu o le 1950s, na fausia ai e le Dumpster Truck Company le taʻavale lapisi pito i luma, lea sa sili ona maualuga i lona taimi. Sa fa'aalia ai se lima fa'ainisinia e mafai ona si'i pe fa'apa'u i lalo le atigipusa, e matua fa'aitiitia ai galuega fa'atino.

Le Fa'aleleia o Ta'avale Lafoa'i Lafoa'i Mai Manu-Toso i le Fa'aeletisi Atoa-17


Taimi meli: Aukuso-06-2024